Home

 am fost pentru prima oara la o intrunire cu scop caritabil. participarea in sine era menita sa ajute la strangerea de fonduri pentru copii olimpici. am fost incantat de idee, cu atat mai mult cu cat cred ca se face prea putin pentru cei ce promit, in comparatie cu eforturile indreptate spre cei care au posibilitati reduse sau un handicap. nu ca s-ar face foarte mult chiar si pentru aceasta categorie. in plus, era un veritabil parteneriat “public-privat” onest ca scop.

in cadrul programului, s-a organizat si o licitatie pentru achizitionarea unor tablouri. de cum am intrat in incinta, ochii mi-au cazut pe un tablou infatisand maci pe un fond care mi-a adus aminte de simbolurile curgatoare din Matrix… un contrast superb, cu rosul viu al macilor infloriti pe un fond viu: negru, alb, argintiu, albastru. totul intr-o armonie de zile mari, intr-un soi de dinamica. desi eram in fata unei imagini tipice de natura moarta. ideea e ca macii nu sunt intr-o glastra, pe o masa, dintr-un pridvor… pornesc de nicaieri iar unul dintre ei se termina sub rama. nu vezi decat o petala… sunt cativa maci maturi, infloriti, dar si cativa boboci, cu frunzulite mici, verzi. gata sa infloreasca. poti sa te uiti la el din multe “unghiuri”…

vorbeste un mare cunoscator in ale picturii 🙂

cert este ca manat de mai multe sentimente, printre care si unul de “nebunie”, m-am luptat in licitatie cu un domn. si am castigat macii… a fost o lupta frumoasa, cu atat mai mult cu cat miza mea a fost si una intima.

concluzia la sfarsitul acestei “epopei”: poti avea un semntiment de bine si utilitate din absolut orice.  

in dimineata zilei urmatoare, m-am trezit si m-am asezat pe un scaun in fata tabloului nostru. al meu si al persoanei pe care o iubesc!

2 thoughts on “Maci rosii

  1. Chief,
    nu stiu daca sunt macii sau scopul caritabil , dar e bine ca ai facut ceva pentru tine.
    Arta e ceva egoist prin definitie. Sopul caritabil asociat cu arta ii dilueaza sensul si o timite in profan.
    Cred ca ai achizitionat acel tablou pentru tine. Parerea mea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s