Home

Viata mea nu este una extrem de experimentata. Mi-am dat insa cateva ocazii de situatii “spartane”, in mod voluntar, in cautarea unui echilibru al meu cu mine insumi. Raportandu-ma la cei mai puternici, sau dimpotriva, cautand sa ajut energii creatoare plafonate temporar. De multe ori m-am inscris in situatia: “don’t go looking for snakes, we might find them”…

Am pornit de la convingerea ca totul se creeaza in jurul experientei “pe pielea mea”, mai mult decat prin prisma experientelor altora sau pe baza sfaturilor altora. Nu am cautat mentori. Interesant este ca uneori m-au gasit ei pe mine. Raman insa un individ solitar cand vine vorba de drum in viata. Sa spun ca e bine sau rau… ar fi o convingere formulata prematur. Cert este ca nu imi place shaua…

Ceea ce am invatat pana acum este ca dincolo de motivatie sau radacini, sunt miscat de emotie. Si ca mine cei din jur. Voi care mai popositi pe acest blog… altii in compania carora imi petrec timpul, personal sau profesional… cei dragi, sau dimpotriva, cei meniti sa ne coboare energiile… toti, suntem miscati de emotie.

Ce vreau sa spun este ca, indiferent de cat de mult as rationa, cat de mult m-as instrui, cat de mult as cauta si a doua sau chiar a treia opinie, in final aleg primul gand, cel instinctual. Cat de mult vine el din intuitie sau din experienta acumulata care contureaza intuitia, nu as putea sa spun. Dar cred ca totul se reduce la prima emotie, la primul semnal, la primul impuls.

Advertisements

5 thoughts on “Emotia

  1. multa vreme am refuzat sa accept ca emotia e mult mai puternica decat ratiunea. ca stomacul (nu cu referire la stomacul plin cu haleala, ci la senzatia aia de gol in stomac pe care ti-o da instinctul in diverse momente cheie) e mult mai puternic decat creierul. lucru care mi-a cam dat peste cap sistemul de referinte. inca se cauta :).

  2. si daca ai inregistrate toate elementele care te ajuta sa rationezi si dai drumu la banda dupa primul instinct…tot dai reverse sa vezi de ce ai reactionat asa..ca ai incredere mai mult in simturi…suntem niste primitivi evoluati, ma bucur ca existam :)))))

  3. ex & silver: yes, ratiune si simtire 🙂 both applicable!

    imi amintesc de o replica din “A beautiful mind”. citat aproximativ 🙂

    El, Nash, cere “verifiable data, some kind of proof” pentru a-si justifica dragostea. Ea il intreaba: “How big is the Universe?” “Infinite” “How do you know for sure?” “All data suggest this” “So it’s with love, I guess”… simti, pentru ca esti, la urma-urmelor, kind of animal. rationezi, pentru ca asa te-a obisnuit conduita, uzanta, educatia, procedura, etc… dar in final, you do what you feel!

  4. n-am vrut din mult respect pt oameni 🙂 sa spun animale, dar primitivi evoluati tot la asta se refera…mai zi niste filme de astea faine care le-ai vazut…merg pe incredere, ca n-am rabdare sa ma uit la un film nerecomandat.

    Minim 2….ca sa am din ce alege :)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s