Home

Eram in scoala generala si adesea ne intalneam in campionatele scolare de fotbal. De fiecare data cand jucam cu scoala 14, luam bataie. Din cauza lui… La liceu, l-am intalnit din nou. Tot pe terenul de fotbal si mai tarziu pe cel de baschet. Usor, usor ne-am imprietenit. Spre final de liceu veneam acasa impreuna si mai ramaneam la izvor (un loc aparte in memoria copilariei) inca o ora. Vorbeam despre orice: sport, muzica, fete… Si acum vorbim despre aceleasi lucruri 🙂

El a ales sa se faca politist. Gabor… Copoi… Si face misto de meseria asta; cu toate ca si-o face bine. E omul care iubeste la intensitate lautarii. Dar cand il aude pe Freddie Mercury, e in extaz. Il iubeste pe Gheorghe Dinica, dar e fascinat de Robert De Niro. Iubeste viata de provincie cu toate ale ei si gradina casei in care obiectul principal este gratarul! Iubeste “cinzeaca” si vinul de Samburesti.

Lui ii datorez nota de zece de la bacalaureat la romana. I-a cazut un subiect imposibil: Costache Negruzzi, “Alexandru Lapusneanu” si Lucian Blaga, Paradis in destramare (va trimit si link-ul ca sa vedeti ce ne puneau astia sa invatam pentru bac…) Si a luat 9 (a facut sectie de uman). El era dimineata, eu dupa masa. M-am pus la punct cu subiectul pentru ca eram pe langa… Ghiciti ce mi-a picat! Eu am luat zece! Daca nu vorbeam cu el, as fi picat. Cand a aflat a ras cu lacrimi… si s-a bucurat pentru mine. Ceea ce nu voi uita niciodata. In seara aia am dat un baschet in nocturna. Asa sarbatoream atunci.

El ramane legatura mea cu ceea ce numesc “acasa”. El e amintirea mea vesela a vremurilor de liceu si omul care mi-a stat alaturi in prima mea deceptie sentimentala. Cu el in minte, cuvantul “golanie” are un farmec unic si aventuros… eu cu el am golanit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s