Home

Am ajuns si la Londra 🙂 Era si timpul. De aceea am fost mai “tacut” in ultima vreme.

Curata. Civilizata. Cocheta. Cosmopolita. Plina de istorie. Plina de cultura. Prospera. S-ar putea spune multe lucruri bune despre Londra. Si inca nu am vazut tot orasul… Probabil ca are si zone dubioase. Pe multe le-am intuit deja, dar nu am stat sa le aprofundez.

Sunt atat de multe lucruri de spus despre oricare dintre obiectivele pe care le-am facut la pas… Turnul Londrei, Westminster Abbey, St. Paul Cathedral, Tower Bridge, Globe Theatre (Shakespeare), Millenium Eye, Buckingham. Si ce parcuri bai tata! Si ce infrastructura… Cata tehnologie la fiecare colt de strada… ce servicii… Cata pofta de viata!

In ceea ce priveste mult titratul conservatorism… fals! Strada mi-a spus altceva. Traiesc si traiesc activ. Fara complexe, fara prejudecati. Sunt mai cu batzu’n fund? Au de ce sa fie mandri.

Cand am fost la Amsterdam, am afirmat ca este cu o clasa peste Roma (nu ma refer la turismul cultural, istoric, ci overall). Londra este cu o clasa peste Amsterdam.

Sa vedem Parisul 🙂 .

6 thoughts on “London. Definitely my favourite “sin”

 1. pozele is abtsolut sensationale.

  in rest, subtscriu. paris & NY mi se par singurele comparabile (din ce am vazut pana acum). tu ai vazut si shanghai, oare unde-l plasezi?

  (roma la mine intra la alta categorie, pe langa faptul ca are un speşiăl pleis in mai hart. ea ar putea participa la concurs de urbanism cu… partea de acum 2000 de ani, nu cea de azi ;)).

  mai asteptam impresii.

  p.s. ti-ai loat aparat foto nou sau a fost doar “ochiul magic” al fotografului?

 2. Welcome back!
  Interesant punct de vedere cu Londra, voi vedea si eu la anul, dar pana atunci prefer sa te cred.
  Am fost in Paris, twice, prima data m-a tinut zambetul vreo 4 ore, fara sa schitez altceva…:D

 3. 🙂 Nu am avut timp sa descarcam pozele… sunt poze publice! Traiasca internetu’ 🙂 Dar multumesc pentru incredere! Oricum, pentru ca m-ai “provocat”, o sa incarc propriile poze. Coming soon…

  Roma. Da, special place, dar overall London is much, much higher! Si are si o gramada de istorie de asemenea… poate nu acum de 2000 de ani, but anyway! Si are ceea ce Roma nu va avea ever: CURATENIE! 🙂 🙂 🙂

  Shanghai… is the future ma’ friend. Told it already. Dar… inspiratia vine de la engleji… acu’ mi-e clar.

 4. Eu nu am reusit niciodata sa imi apropiu Parisul… nu stiu exact de ce (sau poate stiu, dar sunt mai ascunsi piticiii …) mai ales de strazile alea late cat China pe care nu ai cum sa le pui la inima… Plus ca francezii sunt una din cele mai imputzite natzii ever.
  Londra – da !!! vibrant – intr-un singur cuvant, cosmopolita, da. orice e permis, meserie ! Si mie mi-a placut. Plus ca ii consider pe englezii cei mai destepti oameni pe care i-am cunoscut pana acum (in afara de romani, of course). Acum, cu curatenia nu stiu ce sa zic … se spune despre ea ca este una din cele mai mizerabile capitale din UE … Da ! are parti dubioase, rau de tot, asa cum are si Parisul outskirts, unde noi am fi cei mai albi de acolo din cartier … 🙂
  Ooo, dar Roma, zisa si Amor, daca o citesti invers … direct la inima … eu am cunoscut-o plimbandu-ma seara, pe langa marmurile albe si fantanile arteziene… tinerii cantand in fata la Trevi … Vatican … muzeul preferat … nu imens ca Luvru si nici rece ca British. M-am plimbat si seara pe malurile deprimante ale Tamisei …reci reci la un moment dat … Depinde mult de partea orasului.
  Dar din pacate exista o mare discrepanta intre Roma 1997 si Roma 2007, acum ma gandesc la romanii ciorditori si la italienii ofticati pe romani cand nici ei nu-s mai breji … as prefera sa nu fi existat ultimii 5-6 ani in istria Romei, fiindca nu mai pot sa ma gandesc la ea ca la imaginea din visul de seara …
  Shanghai. mhhm. Parca fara personalitate. Dar Hong Kong … yessss !!! Yes !
  New York … cred ca e fenomenal, sper. De-abia astept.
  Cam asta ar fi parerea mea despre marile metropole … cred ca depinde foarte mult de: anturajul cu care esti, dispozitia in care esti, vremea, strazile pe care umbli, orele la care umbli, tzepele pe care le ei. Deja avem niste factori numai buni de bagat intr-un model econometric …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s