Home

E ceva ce facem zilnic, intr-un fel sau altul. E ceva ce facem de cand posedam chestii pe care le putem da la schimb (bani sau alta marfa). E ceva ce ni se intampla de cand avem obligatii si responsabilitati. E ceva ce facem din cele mai stravechi timpuri… daca prostitutia e cea mai veche meserie, guess what: cineva trebuia sa si plateasca! 

Americanii, sau ma rog, anglo-saxonii au vorba aia: de moarte si taxe nu scapi! Incomplete! Taxele se platesc. Iar moartea… o platesti cu viata! Sa iesim acum din aceasta perspectiva incomoda 🙂 .

Ideea este ca platile sunt unul din lucrurile eminamente cotidiene. Si pentru ca ele sa aiba loc, cineva gandeste si aplica diverse mecanisme. Unele electronice, altele cu banu’ jos. Altele… fara bani!

M-am hotarat sa vorbesc despre asta (nu e o revelatie, e doar o decizie amanata) pentru ca e un subiect (dincolo de perspectiva profesionala in sine) care ne modeleaza viata. A face o plata nu inseamna doar a avea bani. E o filozofie intreaga in spate. Si probabil ca cei ce au de-a face cu gestiunea fondurilor/ lichiditatii (indiferent ca e membru al unei familii, firme mici sau corporatii) inteleg ce vreau sa spun.

Intamplarea face sa ma pricep la acest domeniu. Si interesul pentru cand, cum, in ce scop si sub ce forma platesc, a capatat pentru mine un sens mai profund in ultimii ani. Iar catalizatorul acestui post si a celor care vor urma este experienta de saptamana trecuta de la Londra. Din punct de vedere business, cine va stapani mestesugul facutului de plati, va avea de castigat in urmatorii 4-5 ani.

Si nu ma refer aici strict la relatia cu banca; aia e doar o fateta, uneori placuta, alteori… no comment! Vorbesc despre un mod intelept de a ne gestiona avutia, multa sau putina, atat cat e. Si functie de asta ne vom putea masura bunastarea, dar mai ales confortul.

Advertisements

2 thoughts on “Platile…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s