Home

Am tot avut discutii si pe site si in particular… vreau sa limpezesc putin cateva lucruri legate de perspectiva de a fi mai buni.

A fi mai bun, in intelegerea mea, nu inseamna neaparat ca tre’ sa te faci presh sa te calce toata lumea in picioare, sa fii mai putin pragmatic(a) sau ferm(a), sa fii dispus(a) la a tolera mitocania altora doar pentru a ajunga la acest potential deziderat… si altele asemenea. Nu o sa dau aici o lista exhaustiva tip disclaimer. Ideea din spatele aceste nazuinte este centrata pe cativa “piloni” (din punctul meu de vedere): onestitate, voluntariat, ltenacitate, profesionalism (acolo unde se cere)… lucruri care intr-adevar ne pot face mai buni. Partea “soft” a nazuintei de a fi mai buni este de a crea oportunitati/ sanse/ ocazii pentru cei din jur. Comuniunea este ceva ce ne lipseste, ca natie in genere si mi-as dori sa traiesc intr-un mediu in care sa pot aborda o persoana fara emotie, strangere de inima si avand confortul ca nu ma va trata cu dispret, falsitate, dintr-un anume interes. 

Fostul angajaror avea vreo trei sloganuri: “easy to deal with, deliver on promises, treat me fairly!” Sigur, e o perspectiva cumva idealista, dar… Imi doresc sa traiesc intr-un mediu primenit si mult mai orientat spre bun simt si rabdare fata de semeni. Repet, cred ca o buna raportare la a fi mai buni sta in capacitatea noastra de a crea oportunitati.

Advertisements

One thought on “Putem fi mai buni! (2)

  1. interesant ca ti s-au pus astfel de intrebari… arata cum societatea denatureaza unele notiuni “de baza”, intr-un grad mai ingrijorator decat ma asteptam.

    io cred totusi ca oamenii simt in stomac diferentele astea, intre a fi bun si a fi fraier. nu e totuna. daca am fost fraier si s-a profitat de mine, snt frustrat si enervat pe mine insumi. daca am fost bun si s-a profitat de mine, snt dezamagit de cel care a facut-o.

    ce complica treaba, pe langa presiunea “societatii”, e ca pentru fiecare limitele acestor notiuni sunt altele. se poate de exemplu intampla ca daca iti spune cineva ca esti ‘fraier’ sa nu insemne altceva decat ca el e mai putin ‘bun’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s