Home

Am avut de dimineata un soi de revelatie a propos de proaspetele alegeri parlamentare. Nu o sa discut despre cat de anapoda este sistemul de vot uninominal asa cum s-a derulat. Nu o sa dicut nici despre potentialele alternative de alianta si cat sunt ele de “contra-naturii”. Nu o sa vorbesc nici despre prezenta la vot care, din nou, a demonstrat ce era de demonstrat.

Totul a pornit de la stirile sportive, unde, de cateva zile (in speta de la meciul Steaua-Fiorentina) se vorbeste de palirea “stelei” lui Gigi Becali. Practic am realizat ca s-au incheiat alegerile cand am observat ca din nou este cap de afis prin declaratii mai mult sau mai putin oportune, mai mult sau mai putin tendentioase… E din nou la televizor!

Ceea ce am inteles este ca romanii, atatia cati au votat, au spus NU optiunilor nationaliste. Ne-a luat aproximativ 20 de ani sa ne dam seama ca politica romaneasca nu are nevoie de Vadim Tudor sau Gigi Becali. Cum, de altfel, ne-am dat seama ca nu avem nevoie de artisti prea multi in parlement. Nu vreau, Doamne fereste, sa intelegeti ca ma incanta cei care au intrat… Insa, de bine de rau (sau cum spune englezu’: second best), romanii au decis sa aleaga 3 partide. Ma rog, si romanii de etnie maghiara l-au votat pe al patrulea. Chiar si aici ar putea sa apara un soi de echilibru, in sensul ca, pentru prima dupa cativa ani, UDMR, minoritar prin natura si continut, ar putea sa nu faca parte din Guvern.

Dar, repet, sunt incantat (trebuie sa o spun raspicat!) ca au fost lasati afara cei ce propovaduiau… idei fara continut; ca sa le numesc cumva. E un progres, ce-i drept, care ne incalzeste prea putin. Insa, e un progres. Sau cel putin, eu asa inteleg intamplarile. Cumva poporul asta incepe sa se maturizeze… asa cum anunta in profetia lui regretatul Brucan, dupa 20 de ani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s