Home

“Manat” de campania Radio Guerrilla “Atlas de mitocanie urbana”, am identificat, in afara de speciile identificate la ei, aceasta creatura: vanatorul de notorietate.

Vanator de notorietate (Analystus Hyaenidae) este un ordin de carnivore necrofage, care se hranesc si traiesc din “mortaciunile” zilei sau ale evenimentelor mondene, sociale, economice si politice. Acesta ordin ne agreseaza mediatic si traieste din hoituri si rahaturi pe care le mananca, la radio, tv sau in presa. Au origini neclare; de obicei sunt anomalii ale diverselor regnuri de mamifere sau verigi inferioare ale diverselor lanturi trofice sau ecosisteme.

De exemplu, o prima specie de vanator de notorietate este cel de “mondenitati” (Analistus Hyaenidae Nocturnus), care desi nu ajuta audienta decat 5 secunde (cat o prezinta/ vorbeste/ scrie), este foarte raspandit. Isi duce veacu pe la parangheli de cluburi sau se folosesc de instantanee spontane procurate cu obedienta de cartite (paprazzi). Acesta specie traieste in special din “hoiturile” generate de taranul de mall, pitipoanca de companie, sau marlanul de dorobanti. Il regasim in toate ziarele si revistele care abunda in gunoaie, sau in emisiuni tv de nisa in care este abundenta de balarii.

O alta specie este cea reprezentata de asociatii profesionale, gen “analistii imobiliari”, care manifesta o agresivitate feroce. De obicei li se umfla venele, li se injecteaza ochii, li se ridica parul pe ceafa si dau cu ghiara de care atarna ostentativ ceasuri grele si mari cand aud sunete gen: “pretul imobilelor este inca foarte ridicat” sau “preturile la apartamente vor continua sa scada”. De cele mai multe ori agresivitatea lor este insa un semn de slabiciune. Fiind obisnuiti cu un trai in care nu trebuie sa faca mai nimic in zilele senine de vara, doar sa ia vanatul unor carnivore superiore, se unesc in haita in zielele ploioase si pleaca pe la televiziuni, muscand din unii si altii. Se intalnesc sporadic astfel de specimene si in alte “savane”: burse, banci, etc.

O a treia specie, poate cea mai zgomotoasa, este “analistul politic”. El in esenta nu are o haita a lui; dar este destul de siret incat sa se aciueze pe langa cate un grup de feline superioare, turme de bivoli sau de capre si sa se hraneasca cu ciosvartele (oase, zgarciuri) grupului, latrand sau urland pe orice canal media. Nu stiu niciodata ce cauza servesc si de cele mai multe ori, realizand slabiciunea grupului sau a turmei, se indeparteaza de acestea si se lipesc, de obicei la schimbarea de anotimp, de alte grupuri sau turme. In felul asta,  Analistus Politicus Hyaenidae dovedeste lipsa totala de afiliere genetica si tendinta degenerativa a speciei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s