Home

Ma angajasem la un moment dat sa scriu mai mult despre business-ul/ industria in care actionez, chit ca profesional ma straduiesc sa ma re-brand-uiesc.

Cu ceva vreme in urma scriam un articol in care imi puneam intrebarea unde se termina concurenta si unde incepe cooperarea… intre banci! Intrebarea ar putea parea injusta, cata vreme actionam intr-un mediu concurential. Ei bine, cred ca ideea este pe cat de justa (din punct de vedere al nevoii acerbe de standarde; adica infrastructura pe high-way communication network, la urma urmelor), pe atat este de disputata.

Azi am fost la o conferinta/ workshop care aducea in discutie noi paragidme in electronic banking services, totul sub egida “plasticului”. Adica a fost vorba despre carduri si lumea lor behind the stage.

Nu are sens sa va spun despre ce s-a vorbit. O sa mentionez doar cateva dintre cuvinte cheie vehiculate: previziuni, tendinte, oportunitati, outsourcing, smart, inteligent, EMV, contactless, e-commerce. Nimic nou! Si totusi… piata de e-bk services este la inceput, cash-ul e inca rege, statul are inca ochelari de cal, clientul este inca needucat… aceleasi fatalitati, aceleasi lamentari, aceleasi nedumeriri. Altii sunt de vina, altii se opun, altii ignora. Cei prezenti sunt imaculati si plini de buna-vointa.

Ceea ce m-a surprins pozitiv a fost constientizarea cu emfaza a faptului ca bancile nu stiu sa vanda. Voalat au acceptat faptul ca au calarit piata, ca produsele s-au vandut cam singure si ca, la sfarsitul zilei, agentii de vanzari au handicapuri serioase, din punct de vedere product knowledge.

Ceea ce m-a intrigat, a fost ca inca se vorbeste mai mult de binomul viteza si securitate, si prea putin despre convenienta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s