Home

Asta i-as raspunde domnului Eugen Ovidiu Chirovici, ca replica la acest articol (la care am ajuns gratie lui explorish).

Domnule Chirovici,

Trebuie sa recunosc ca imi aleg cu greu vorbele pentru a da o replica, pe cat de modesta in comparatie cu analiza dumneavoastra, pe atat de sincera din punct de vedere moral. Si asta nu pentru ca analiza dumneavoastra si concluziile la care ajungeti (“Dumnezeu sa ajute Romania!”) nu ar fi plauzibile; ci pentru ca vin dinspre un om ca dumneavoastra.

Nu am idee daca rezonati cu dl Patriciu, dar mesajul dumneavoastra se apropie foarte multe de al dansului cand spunea acum cateva luni ca doar comunitatea de afaceri (de discutat care afaceri) este cea care poate sa stopeze transformarea situatiei de criza intr-una de razboi. Pe dl Patriciu l-am “sanctionat“. Nu mi s-a parut nici etic, nici responsabil gestul dumnealui. In egala masura, recitesc ultimele fraze ale analizei dumneavoastra si simt indignare.

Sunt indignat de resemnarea unui om ca dumneavoastra. Sunt indignat ca in sufletul dumneavoastra s-a cuibarit spiritul mioritic (un alt element romanesc care vine in completarea argumentelor pro-cei slabi). Sunt indignat ca nu apare acel “cavaler alb” care sa ne inspire si sa ne duca mai departe, peste orice criza de identitate sociala si temeri vecine cu razboiul civil. Sunt indignat pentru ca de la dumneavoastra si oameni ca dumneavoastra astept leadership; astept sa imi transmiteti un sentiment de not-looser, de luptator. Si, din pacate, ma simt trimis in exil.

Pot fi de acord ca e un early warning de buna-credinta. Dar cu siguranta nu ne aratati o solutie. Ne-ati aratat o istorie care ar trebui sa ne aseze in banca noastra; care ar trebui sa ne spuna ce soi de nazuinte sa nutrim in anii care vin; dar, pe fond, mesajul dumneavoastra este unul filozofic. Nu il citesc decat cei care, high-level, gandesc ca dumneavoastra. Nu este un manifest; este o razvratire cu circuit inchis!

Si, in consecinta, ma rog, la acelasi Dumnezeu pe care il invocati, sa nu aveti dreptate, intelegand ca asta ne-a mai ramas: speranta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s