Home

M-am uitat de cateva ori la secventa in care presedintele loveste un copil. Pare reala. Initial am crezut ca este o golanie tipic prezidentiala. Dupa care… Au inceput discutiile. A fost subiectul zilei. Pe TV si online. “A fost sau n’a fost”… trucaj!? Al cui? Al mogulului liberal, sau al celui social-democrat?

Daca intr-adevar a dat…

In primul rand, moral e zob. Ca om esti un monstru. Vorbim de un copil…

In al doilea rand… esti viitorul presedinte, pentru numele lui Dumnezeu! Daca esti provocabil de un tzanc obraznic… pai atunci adversarilor politici ce le faci? Politic transmiti un mesaj foarte clar a propos de tipul de leadership pe care vrei sa il asezi peste tzara si neam. “Violenta este refugiul incompetentei”, zice Asimov.

In al treilea rand… civic, vorbind, transmiti tuturor doreilor, gainarilor, shmenarilor, derbedeilor, putorilor, “gaozarilor” un mesaj foarte transant: dreptatea/ justitia/ puterea (atentie!) se obtine cu un sfant rever de dos de palma! Ce argumentatie?! Ce rationament?! Ce spirit civic?!

Daca a dat, teoretic, nu exista decat o “sentinta”: disparitia completa de pe scena politica a acestui personaj. Dar asta va hotara partidul care il sprijina.

Daca nu a dat… cine a fabricat acest episod se face vinovat – moral, politic, civic – de aceleasi hibe ca si subiectul incriminat. Ba chiar mai mult. Inchipuiti-va ca e un trucaj… in ce vom mai crede de acum? Vom pune la indoiala orice subiect la limita credibilului/ verosimilului. Si, in cazul asta, cu tot respectul, ce s-a schimbat de la revolutie incoace? Ca si acolo vorbim, INCA, tot de un truc. Nu?

Pentru numele lui Dumnezeu, oameni buni, chiar traim in the matrix 🙂 .

Acum… De ce cred ca a dat. Asa cum am mai scris in cateva randuri pe acest blog, gesturile si vorbele spun totul despre noi, convingerile si optiunile noastre. [Inclusiv din ce scriu acum puteti deduce care a fost optiunea mea in primul tur si care va fi in al doilea]. Domnul presedinte ne-a declarat (lasand la o parte limbajul non-verbal care ii vadeste vulnerabilitatea totala a momentului) ca:

1. El nu si-a lovit niciodata copiii si nevasta. Dar cine a spus ca ar fi facut asta?! “Cine se scuza [deliberat], se acuza”. Sa intelegem ca a altoit-o si pe EBA? (asta a fost o rautate din partea lui Takeda)

2. “Dupa lovitura copilul continua sa rada” ne spune presedintele. “Ce copil lovit rade dupa ce e lovit?” Va raspund eu: copilul care stie ca e vinovat si care este educat in spirit de fronda si de “f#$%-i masa”. Adica dupa modelul imprimat la nivel de lider. Din nou, domnul presedinte ne-a dat prea multe detalii despre episod.

In acest sens, si cu aceasta ocazie formulez clar optiunea mea 🙂 si ii dedic domnului presedinte aceasta balada, cu tot cu mesaj asociat: viata este necrutatoare!

De asemenea, va recomand sa reflectati la articolul urmator (multumesc lui Horatiu pentru pont). Este ceea ce ar trebui sa ne preocupe cu adevarat:

http://www.cotidianul.ro/the_day_after-104250.html

Advertisements

3 thoughts on “Rever(s)ul dosului de palma: necrutzator!

  1. şi eu cred că a dat, dintr-un motiv şi mai simplu: am auzit că reacţia spontană când l-au pus în faţa filmului a fost “nu-mi aduc aminte, voi oferi o explicaţie”. înseamnă că, chiar dacă prin trucaj poate s-a exagerat tăria plesnelii, el ca primă reacţie n-a exclus posibilitatea. asta e suficient – dacă n-ar fi lovit niciodată un copchil, ar fi fost uşor să râdă şi să spună că-i făcătură, direct, cu conştiinţa împăcată. n-a fost cazul.

    cum îmi influenţează votul? nicicum. oricum eram fix ca măgarul lui buridan, dar în sens invers, nu atras în două direcţii, ci respins din două direcţii. din trei, de fapt: nu vreau să votez roşu, nu vreau să votez the base, nu vreau să nu votez. şi toate cele trei forţe au aceeaşi intensitate.

    p.s. am ales să postez sub acest nickname pentru a exprima starea naţiunii. din păcate, de data asta nu în glumă.

  2. Atata timp cat secventa aia e din 2004 nici nu ma mai intereseaza daca a dat sau n-a dat. Toti care ar fi trebuit sa se sesizeze (victime, acuzatori, media etc.) trebuiau sa o faca atunci. Intre timp, am inteles ca Voiculescu si baetzii destepti de prin spate au hotarat deja cine ce (mai) ia de prin activele ramase la stat. Vorba ta, apropo de captivitatea politica – a fost pentru prima oara cand m-am dus la vot, CONVINS ca pe oricare l-as vota, NU va fi bine – adica niciunl nu era bun de ceva, in mod efectiv. Pana una alta, UE sa traiasca !!! si bravo lui Dacian, ca si lui Leonard Orban. Cati peri albi si-o fi scos ei pe culoarele Bruxelles-ului din cauza politicienilor romani …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s