Home

Metamorfoza continua si la ea si la noi. La ea se manifesta si fizic, si pshihologic. Fizic, organismul se desavarseste; nu doar functiile vitale, ci si lucrurile vizibile (falcutzele, cel mai vizibil; e si explicabil, pentru ca in perioada asta are nevoie de ele grupa mare). Faptura ta, initial neajutorata, devine un veritabil chipmunk: cere cu gura pana la urechi, face nazbatii pe unde apuca si da din falci pana adoarme, cu bratele atarnand pe langa corp, dramatic, ca o actrita din filmele anilor ’50.

La noi… doar psihologic. Mama isi valideaza instinctele de afectiune si responsabilitate, iar tatal devine un soi de… “barman” la biberoane, ser fiziologic si glicerina pentru copil si apa pentru mama. Ca tata, iti gasesti cu oarece dificultate locul in triunghi; tu esti unghiul dinamic-haotic pe o circumferinta impusa de mama si/ sau copil, care, impreuna, sunt latura fixa a acestui proces: somn, masa naturala (san), masa artificiala (lapte praf), schimbat, baita, masaj, somn.

Totul intra intr-o rutina logica si fireasca, in mai putin de 48 de ore!

E un soi de joc de strategie, cata vreme ea ne simte vulnerabilitatile si cauta sa ni le exploateze la maxim. Iar noi incercam sa ii propunem o “agenda”. Asta din categoria “stim NOI ce e mai bine”. Cateodata, tine. Cateodata… nu! Imi e relativ limpede ca inca de pe acum (sub o saptamana de viata) copiii cauta sa castige, tactic, in terenul de joaca al parintelui.

Pentru moment (si probabil inca ceva vreme de acum inainte) cea mai potrivita zicere, marca Murphy, este:

Limita rabdarii:

1. Nu iti cunosti limitele rabdarii pana nu ai copii.

2. Incepand din pruncie, copiii vor descoperi aceste limite si te vor impinge dincolo de ele .

3 thoughts on “Usor, usor…

  1. foarte faina seria asta. nu comentez pentru ca nu am ce, nu snt in masura :), doar absorb. zic doar sa-i dai inainte cu insighturile, dupe posibilitati, we are enjoying :).

  2. fiecare cu seriile lui 😉 oricum trebuia sa tin un soi de jurnal al acestei “aventuri”.
    pe de alta parte, asta e un bun prilej sa fundamentez pilonul “K” din KROS.

  3. pe mine ma fascineaza si ma emotioneaza seria asta. scrii tare fain (a se citi sincer si real) si astfel am senzatia ca o vad pe cea mica crescand alturi de tine si pooja…pe bune e fascinant…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s