Home

Astazi o sa va povestesc doua episoade de profesionalism, asa cum se vede el prin ochii mei. Sunt doua episoade eterogene si nu au legatura cu domeniul in care ma misc.

Primul e despre Barca. Favorita mea. Aseara a fost meciul din optimi cu VfB Stuttgart. 4-0. Scorul nu conteaza. Geniul lui Messi e doar cireasa de pe tort. Ceea ce am vazut aseara, mai ales dupa 2-0 (cand practic calificarea era certa), m-a lasat cu gura cascata. Si nu pentru ca traiam mitul conservarii rezultatului (asezatului cu fundul in poarta), ci pentru ca Barcelona a accelerat jocul 90 de minute. Alergau dupa fiecare minge, indiferent de presiunea adversarului. Grabeau repunerea in joc la fiecare faza. Atat de alert era jocul baietilor de la Barca, incat am avut senzatia ca cei de la Stuttgart au apasat franele in minutul 50, constienti fiind de dezastrul care se prefigura pentru ei. Cel mai elocvent exemplu a fost ca Lehman (portarul german) a luat galben pentru tragere de timp. Da… suna intr-un fel!

Pentru divertisment, iata golurile: http://www.sport365.ro/VIDEO__Barcelona___Stuttgart_4_0-n116991.html

Al doilea exemplu este despre realitatile de pe la noi. Cunosc o femeie care lucreaza intr-o firma dintr-un grup aflat in insolventa si cel mai probabil, in curand, reorganizare judiciara (cred ca am zic corect). Aceasta femeie si-a depus dosarul de pensionare de ceva vreme. Deci, teoretic, nu ar mai trebui sa se gandeasca decat la gradina de trandafiri si la cresterea nepotilor. Ei bine… nu! Ma suna zilele trecute sa ma intrebe daca nu stiu pe cineva la o firma din Big 4 (nu-i spun numele sa nu ii fac reclama 🙂 ), care tocmai ce a fost numita de judecatorul sindic pentru indeplinirea procedurile specifice unei etape ca aceasta din viata unei companii. Pentru ca vrea sa stea de vorba cu ei, sa afle ce urmeaza… 

Femeia asta nu raspunde de finantele grupului… nu este juristul firmei… nu are nici actiuni la grupul de firme cu pricina… raspunde doar de o fisie dintr-o firma din grup! Nu de grup! Dupa toate regulile sociale si umane, ar trebui sa o doara la cashcheta. Dar, ea, in prag de pensionare, isi face treaba…altora. Peste orice fisa de post. Fara sa i-o ceara nimeni! Culmea este ca nu a fost in viata o carierista. A fost doar serioasa si perfectionista. Iar acum imi da si o lectie de profesionalism. Ea stie ca firma asta i-a intins o mana cand a avut nevoie, iar altii, mult mai apropiati, au ridicat din umeri. Femeia asta e mama mea! And I am fucking proud!

Si acum… back to work si fiti mai buni!

Advertisements

3 thoughts on “Profesionisti

  1. Da, sint o gramada de exemple de genul asta – Romania este plina de oameni seriosi. Din pacate aproapte toti care au voce publica ori din prostie si/sau seperficialitate ori in cele mai multe instante din rea vointa, spun de Romania ca este o tara de hoti, banditi, lenesi, etc. Asta din analize in cerc vicios – ce vad la televizor si citesc in ziare (in special cele de “senzatie”) sau vad in strada – fara sa fi cunoscut cu adevarat macar citiva oameni “simpli” din turma cea mare.

    Apropo, daca nu sint indiscret, care sint cercurile tale profesionale si background-ul academic?

    De, esti un baiat norocos! Si aparent ai de ce sa te mindresti cu asta 🙂

  2. Da, sunt norocos! D-aia nici nu joc la loto, sa nu irosesc norocul aiurea 🙂

    Fac parte dintr-un grup de frugal intellectuals de secol 20 spre 21 🙂 Finantisti, consultanti, manageri, IT-isti, avocati, medici; cate putin din toate. Background… economic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s