Home

Pentru ca tot a fost  ziua pamantului ieri seara (by the way, ati stins si voi luminile? ma gandeam eu… 🙂 ), o ghicitoare cu… bec!

Asadar, avem un bec cu filament, standard, ne-ecologic montat in, sa zicem, mansarda, de la etaj; usa mansardei este perfect “etansata”, prin urmare nu am vedea daca e lumina sau nu in mansarda. Becul se aprinde de la unul dintre cele trei intrerupatoare de la parter. Unde va aflati voi…

Cum se poate descoperi, cu certitudine, care dintre intrerupatoare aprinde becul nostru din mansarda, prin una sau mai multe manipulari ale intrerupatoarelor si efectuarea unei singure urcari la etaj, in mansarda?

Hm?

Advertisements

9 thoughts on “Sa mai dezmortim neuronu’

 1. sunt aproape de lumina ca sa zic asa dar imi trebe’ o clarificare a ipotezei: se stie exact despre fiecare intrerupator la care bec este conectat?

 2. e oarecum logica intrebarea… dar nu in asta sta chichitza! 🙂

  presupune ca toate cele trei intrerupatoare au legatura cu mansarda nu cu becuri de la parter… ok?

 3. pt rezolvarea care am gasit-o e important sa stiu exact fiecare bec la ce intrerupator se pupa..nu conteaza daca e la mansarda sau parter…io zic ca clenciu’ e caldura:))…

 4. ai uitat sa zici ceva de celelalte 2. becuri unde sunt? exista?

  o solutie la care nu cred ca te-ai gandit:
  te duci in mansarda, legi doua fire la alimentarea becului le tragi pana la parter si te joci cu intrerupatoarele pana ai tensiune. 🙂

 5. nu pot sa nu remarc, generic vorbind (a propos si de ghicitoarea anterioara cu viermele), o mare carcotashenie a romanului cu intelectu’ la el.

  bai fratele meu… adicatelea, daca putem complica putin problema, de ce nu am face-o? asta imi aduce aminte de bancurile alea de enervat neuronu’, in care se puneau intrebari ajutatoare, de genul: de ce are elefantul ochii rosii? 🙂

  in alta ordine de idei, domnu’ Alex a gasit o solutie. nu spun ba! banuiesc ca are si explicatie de fizica/ electronica. dar economistu’… avocatu’… doctoru’… fermieru’… astia, ce fac daca nu se pricep la circuite? hm? nu tre’ sa aiba si ei o sansa?

 6. eu stiam problema asa:
  ai o camera cu trei becuri. tu esti in afara camerei si nu poti sa vezi in camera. ai 3 intrerupatoare, cate unul pt fiecare bec. cum procedezi sa afli care intrerupator comanda care bec, intrand in camera o singura data.

  solutia cu firele e de work-around, ca m-ai incurcat cu becul cu filament, ne-ecologic si mansarda cu usa dar fara geamuri. 🙂

 7. intr-adevar! si eu stiam problema ca alex. m-am ferit sa intru, zicand ca stiu. dar problema de fatza e un pic altfel. dar solutia cred ca tot caldura: aprinzi un intrerupator, il lasi o ora. apoi il stingi, aprinzi pe celalalt, il lasi 2 minute, il stingi, apoi aprinzi al treilea si te duci sus. daca e becul aprins, e clar. daca e caldutz, e al doilea. daca te frige, e primul. fiind cu filament, neecologic, ar trebui sa tina incingerea suficient cat sa-ti dai seama intre primul si al doilea intrerupator. zic si io, ca fermieru.

  acu daca ma gandesc, nu mai stiu solutia nici la intrebarea lui alex :D. o fi obosala. noapte buna.

 8. hapai daca domnu’ Alex a considerat detaliile ca fiind “prosteala”… si adevarul sta in detalii, domnu’ inginer 🙂

  da, caldura e cheia. insa nu tre’ sa comuti decat doua butoane: primul, cum ai zis, o perioada mai lunga (cat sa se incalzeasca FILAMENTUL 🙂 ); dupa aia al doilea si urci repede in mansarda.

  daca becul e aprins, e cpmutatorul 2;

  daca e stins si fierbinte… e primul.

  daca e stins si rece, e al treilea…. sau o fi becul ars?! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s