Home

Mesajul este adresat celor care sustin ca ne conduc astazi.

Aseara ma angajasem intr-un debate via e-mail cu un grup de prieteni ref cursa fiscala isterica a acestor zile, cu emfaza pe impozitul pe mai multe case (a propos de afirmatia ministrului de finante conform caruia norocosii, oamenii priceputi – banuiesc ca a vrut sa spuna harnici – si shmecherii tre’ sa sufere la fel pentru ca detin mai multe imobile ) si pe taxa pe dobanda. Fata de ultima imi exprimam indignarea cu atat mai mult cu cat un comportament rational – economisirea, deci cumpatarea – este sanctionat pe timp de criza spre recesiune. Din ratiuni fiscale si de solidaritate sociala… o sa spuneti. 

Azi, ca un corolar citeam articolul lui EO Chirovici, Sangerind in tzarana, si gaseam cam acelasi soi de judacata (ce-i drept mai pesimista):

…["Reducerea cererii solvabile – apare in mod automat – nu constituie de asemenea cea mai buna premisa a unei relansari a cresterii economice. In al doilea caz, cel al suprataxarii bancilor, riscul este ca aceste taxe suplimentare sa fie virite de bancheri in comisioane si dobinzi, care vor creste, tocmai atunci cind, de fapt, vrei sa fluidizezi capitalul prin intermediul creditarii"]…

Cu ce parte a corpului se fac judecatile de valoare, pur economice, privind relansarea economica a Romaniei? Bun, ma buzunariti pe toate partile pentru ca m-am nimerit in vremurile astea in patura mijlocie; dar cum vreti voi sa puneti barca pe apa?!

Alo… ma aude cineva?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s