Home

Ati vazut filmul "A fost candva in America" cu Robert de Niro, nu? Probabil unul dintre cele mai destepte filme facute vreodata.

Si nu doar pentru poveste in sine si dramatismul ei, ci pentru caracterul lui universal. Dincolo de povestea de prietenie, dragoste, desartaciune, filmul asta vorbeste si despre limitele sistemului in care am traim; e un film despre agresivitatea capitalismului; despre ipocrizia miscarilor sindicale; despre ascensiunea politica; despre erorile democratiei.

Daca l-ati vazut, veti intelege imediat ce vorbesc. Daca nu l-ati vazut… vorbesc despre cum acreala societatii poate sa iasa peste timp la suprafata precum smantana de cea mai buna calitate. Este povestea cu care traim si noi azi cand citim presa.

Advertisements

4 thoughts on “A fost candva in Romania…

 1. Mda… n-ai dezvoltat… doar ai lansat o temă…
  Acreala mea față de viața cenușie pe care o trăim (unii dintre noi, totuși! 😉 ) se traduce prin vizionarea DOAR a canalelor de filme (chiar dacă se reiau până la saturație!) în pofida canalelor de știri naționale.
  Nu cred că-s mai puțin informată decât cei ce stau cu gura căscată la talk-show-uri, în schimb, cu siguranță, îmi păstrez integritatea neuronală 😆
  Aaaa… ziare am renunțat să cumpăr din… 1991…

 2. problema e dincolo de mass-media. e in rutina de zi cu zi. mass-media e doar un touch-point pentru multi dintre noi. restul e pe strada/ la scara blocului/ la coada la finante/ la mall.

  iar daca vrei sa particularizez, uite trei exemple de tip “a fost candva in america”.

  1. imagineazati-l pe SOV scriind o nota informativa intre doua jocuri de poker la parnaie, sau intre doua tranzactii cu obiecte de arta in libertate

  2. imagineazati-i pe Videanu si Vanghelie jucand tzurca in mahalaua din prelungirea ferentari.

  3. imagineaza-ti nunta dnei Udrea (pot sa zic doamna, te rog?) cu dl. Cocos.

  are sens?

 3. 😆 Poți să zici cum vreți matale… 😉
  Cred, probabil nu mă înșel prea tare… că marea masă a alegătorilor se hranesc cu tv-pe-pâine, nu doar în campaniile electorale… pe undeva e și logic: e cea mai ieftină distracție. Singura problemă e manipularea, de care cei mai mulți nu-s conștienți…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s