Home

Dupa 4 luni, copiii devin extrem de curiosi. Sokka nu face exceptie. Fiecare miscare pe care o facem e urmarita cu maxima atentie. Parca o descompune in cadre pe care le asimileaza ca atare si, ulterior, le recunoaste in mod natural. Si bineinteles ajunge sa le ignore pe unele. De aia e probabil potrivit sa ii diversifici inconjurarea. Nu retine rutina ca fiind interesanta… decat poate partea cu mancarea.

E de asemenea perioada in care capata forta sa se intoarca de pe o parte pe alta. Inca putin si va sta in fund. Va fi probabil o mare realizare si satisfactie pentru ea. E si perioada in care tre’ sa incepi ca parinte sa iti sporesti vigilenta, caci e argint viu.

Bineinteles, a dezvoltat noi abilitati de “galageala”. Isi descopera, ca si pana acum, capacitatile vocale. Si, slava Domnului, le foloseste din plin. De fapt, e mare amatoare de comunicare. Asta vor copiii: sa le vorbesti, sa le razi, sa le dai contact vizual. Au nevoie probabil sa li se confirme ca e real ce li se intampla. Si, am un feeling, ca asta face parte din modul lor de invatzare. Cateodata am senzatia ca dupa ce face sau remarca ceva nou cauta o confirmare.

A trecut pe mancaruri noi: piureuri, fruncte, ceai. Unele ii plac; altele nu. Unele ii plac azi, dar nu ii mai plac maine. A propos de atentia pe care o cere… entertainment-ul e foarte necesar la masa. Dar e justificat. La varsta asta nu stiu sa inghita, nu stiu sa mestece, nu stiu ce sa faca cu limba, cu buzele, cu falcutzele. De aia cred ca tre’ sa ii cantam (la propriu) in struna: e ajutorul de care are nevoie la varsta asta. Si probabil lucrurile nu se vor opri aici.

Ca parinte dezvolti cu copilul tau un mod de comunicare pe care nu pot sa il explic. In cele mai multe cazuri esti in stare sa tragi concluzia corecta sau sa iei decizia potrivita. Nu ma intrebati cum… Poate ca totul tine de atentie si de timpul pe care il acordam “procesului” de invatzare in sine si de evenimentele la care ne expunem impreuna.

Sau e ceva ce ne depaseste si mai bine o luam asa cum e…

Advertisements

5 thoughts on “Ce a mai facut Sokka?

  1. Tare ma bucur sa aflu vesti noi despre Sokka 🙂 Tocmai am vazut recent un documentar pe Discovery despre procesul de invatare la copii mici, bebelusi. Principala modalitate este jocul, care ii ajuta sa isi dezvolte sinapsele si sa faca conexiuni. Cat despre entertainment-ul la masa, cred ca abia sunteti la inceput 🙂
    Oricum am inceput sa ma pregatesc si eu psihlogic pentru lunile astea de inceput, sa citesc carti si sa ma bucur anticipat de ceea ce va veni …

  2. pai… felicitari? 🙂

    “educatia” noastra a fost inca de la inceptut bazata pe muzica si dans. se bucura de miscare si sunet. a venit de la sine… cand ai tobe in casa… 🙂

    un singur sfat (urasc sa fac asta, dar asta e…): be there and feel it!

  3. 🙂 te invidiez pentru prospetimea impresiilor..imi aduc aminte vag cum deghizam carnea pasata in iaurtul cu fructe :))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s