Home

Sunetul vuvuzelelor e de acum doar un ecou pierdut în urechile celor care s-au bucurat de Campionatul Mondial. De fenomen in sine, de spectacol uneori, de simplul fapt ca în miezul verii a existat un eveniment pentru care anumite seri aveau sens în fața televizorului sau a ecranelor din baruri și cluburi, pentru justificarea unei beri reci…Pentru frumusețea momentului, până la urmă.

Ne mai lovesc flash-urile: golul lui Van Bronkhorst… tiki-taka din jocul spaniol… agitația lui Diego pe margine. Toate încep să alunece ușor în cutiuța cu amintiri. Alături de fondul sonor cu melodia Gianei Nannini, de capetele înblonzite, de meciul România-Argentina…

Și, BANG! Începe sezonul în România. Supercupa. Câștigă CFR. Felicitări! Se supără MM… Îi face cu ou și cu oțet pe arbitrii. Presa duce vorba de la MM la Mureșan. Mureșan, în același stil sarcastic îi face semn lui Mitică Dragomir. "Să fie chemat la comisia de disciplină…" "Hai domnule că nu a jignit pe nimeni…". Televiziunile vuiesc! Scandal! Tensiune la vârf! Alo… presa, e vorba doar de supercupa României!

După care… plicul și arbitrii. Altă temă de mare interes și logică sportivă! Alt putregai scos din Pandora gaunoasă a celor care fac, desfac și conduc fotbalul românesc. Întrebați de subiect, toți conducătorii de cluburi răspund din colțul gurii: "Nu se mai face domnule chestia asta. Nu o să facă flagrant pe față. Dacă vor să o facă, sunt metode mai deștepte…"  Aaa, deci s-a făcut. Iar voi știți și cum se poate face slalom….

Ipocrie fără leac. Spoială. Mahala.

Mintea mea încearcă să se rupă de coșmarul de abia instalat și să își aducă din cutiuța cu amintiri zgomotul vuvuzelelor. E mult mai plăcut. Mult mai tolerabil. Poate unde știau toți că la un moment dat o să se oprească… Dar înconjurarea fotbalului românesc pare să nu aibă final! Căci zgomotul… e același!

Într-un final, intru pe site-ul Barcelonei. Văd ca Pep și-a continuat contractul cu echipa Catalană. Doar un an, așa a vrut el. Vrea continuitate doar dacă are performanță.

Rasuflu ușurat. Până la urmă pot să savurez fenomenul fotbalistic. Trebuie doar să aleg canalul potrivit!

Advertisements

6 thoughts on “Făr’ de leac…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s