Home

Sokka

Sokka a bifat juma’ de an. Am serbat-o, ad hoc, cu o scurta vacanta. Ce-i drept, si pentru relaxarea noastra. Sau, hai sa fim sinceri, mai degraba pentru relaxarea noastra. Cum a petrecut? Pai a facut turism cultural in Sibiu. A fost la english bar sa savureze un cocktail non-alcoolic, a vizitat gradina zoologica si, pe final de zi, a fost la piscina! Toate in premiera…

In rest… E in perioada de tranzitie de la “pe-genunchi-pe-coate-sezand” spre “stat-in-funduletz”. Nu-i iese inca, dar nici mult nu mai are. Evolueaza in partea de gangurit cu sens (aduce a cantecel, dar cred ca e mai degraba un exercitiu de auto-cunoastere). E din ce in ce mai fericita cand se vede in oglinda; probabil nu stie inca faptul ca e chiar ea si nu o alta faptura spre care ea intinde mana si careia ii zambeste larg si ghidus… Par sa nu o deranjeze prea tare excursiile de genul asta, in ciuda faptului ca e destul de cruda.

Se vede schimbarea de atitudine in tot ce face si mai ales in cum face/ reactioneaza la orice e nou; si slava Domnului sunt o grama’ de lucruri noi in viata ei! Eu am un sentiment de parere de rau ca nu o sa mai traiesc anumite faze care m-au incantat la maxim; toate descoperirile pe care ea le face sunt unice. De aia e probabil bine sa nu ratezi prea multe. In egala masura, a dezvoltat si primii samburi de rasfatz. Dar sunt moderati si de inteles de la un punct incolo. Ganditi-va cum ar fi sa va tina cineva toata ziua pe spate: fie in carutz, fie in pat, fie in scoica. Ea deja stie ca in momentul in care e luata in brate, perspectiva ei (vizuala) e alta. De aceea nu mai cred ca a lua copilul in brate e un moft; ci o necesitate reala.

Sibiu

Nu mai vazusem orasul de ceva vreme (doi ani?). L-am regasit ca fiind curat, frumos, asezat, plin de viata. Ca si Brasovul, a luat aerul unui oras cu mostenire culturala diversa si autentica. Urmeaza sa fac o afirmatie si nu vreau sa o luati ca pe un semn de snobism; dar nici nu vreau sa “execut” un exercitiu de patriotism orb, gratuit. In ciuda faptului ca lucrurile au fost facute in astfel de orase cu gust si de bun simt, vorba lu’ Pooja: “lipseste ceva”. Fatza de orasele europene mari si cu iz istoric/ cultural pregnant, dezvoltarea Sibiului se opreste undeva pe drum… Dincolo de partea de buna credinta, se vad anumite limitari pe care, daca suntem obiectivi si realisti, le regasim si in celelalte domenii ale vietii de zi cu zi. Ideal (pentru echilibrul nostru ca neam… in primul rand) ar fi sa le si acceptam.

Hilton

Cum ar zice jurnalistu’, am facut o mica aroganta si ne-am cazat la Hilton. Asta si pentru ca au servicii de Spa. Prietenii stiu de ce… Ce sa zic? World-class services. Ne vom intoarce cu siguranta. Fara dubii. Am regasit logica de design a ofertei pe touch point-uri. Sunt mici sincope;spre exemplu, up-sell de la primul contact; no single payment point; (iertati-ma, cu asta m-am ocupat in ultimele cateva luni, “carcotasheala” de customer experience).

Dar te simti om. Sigur, serviciile lor contrasteaza cu lipsa de cultura de servire a clientului in Romania. Stateam si ma gandeam, dincolo de facilitati… ce e asa greu sa ii zambesti omului si sa ii dai binete de cate ori il vezi si sa il intrebi daca ii e bine la tine in sandrama? Asta poti face si cand esti de 3 stele… Deci, pana la urma e o treaba de disponibilitate si (auto)motivare.

Avantajul de baza la Hilton Sibiu este localizarea in proximitatea padurii (parcul Astra, muzeul satului, gradina zoologica). Daca vrei sa te odihnesti, this is a place!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s