Home

Initial am ezitat… Apoi s-a intamplat ca un bun prieten sa ma intrebe daca nu vrem sa mergem… “Hai sa il vedem si pe bunicu’ Ozzy. Daca tot i-am vazut-o pe “mamaitza” Tina Turner si pe “unchesii” de la Rolling StonesWTF!

Sa va spun ca pe alocuri a falsat sau ca in anumite cazuri nu gasea octavele sau inaltele?! Nu ar fi relevant… Nu pentru unul din creatorii heavy metal-ului… Si mai ales incorect fata de un om plin de pasiune, energie si generozitate fata de public.

Pentru cei care nu au fost, partea cea mai “hot” a spectacolului a fost storpitul cu spuma al spectatorilor din primele randuri. Altfel oameni trecuti de prima tinerete. Ozzy a vrut sa arate ca nu s-a schimbat nimic de acum 30-35 de ani. Si a facut-o cu foarte multe naturalete. Cred ca intr-adevar nu s-a schimbat nimic din punctul lui de vedere; sufletul i-a ramas la vremurile in care revolutiona rock-ul post flower power.

Aproape ca puteai sa treci cu vederea tremurul trupului incercat de atatea substante si mersul de pinguin. Nu puteai insa sa treci cu vederea sariturile sprijinite pe stativul de la microfon si sprinturile intre colegii de scena, muzicieni cu/ de scoala noua.

In paranteza, foarte buni, mai ales chitaristul Gas G. Nici bateristul Tommy Clufetos nu mi s-a parut unul de rand…; la fel si basistul Blasko (ultimii doi ex-Rob Zombie). S-ar putea spune ca, strict muzical, au “scapat turma” de cateva ori…

Dincolo de show in sine, am (re)realizat ca muzica lui Ozzy este una curata. Melodie gasesti in toate piesele, indiferent ca sunt Black Sabbath sau O.O.

Ozzy ne-a purtat aproape doua ceasuri, intre ” go fuckin’ crazy”, “I don’t fucking hear you”, “you’re beautiful” si “God bless you”. Si, ca si alti mari artisti care au avut placerea sa ne calce, a demonstat ce este ala profesionalism pe scena si respect autentic pentru public.

A incheiat concertul cu una din piesele cu care si-a inceput cariera: Paranoid. Ozzy ramane mai degraba Black Sabath decat Osbourne…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s