Home

… dar cam tetoretica. Sau cum zic analisti: “cvasi-nesustenabila”. Timpul va dovedi asta, daca nu cumva o prima confirmare o da rezultatul intermediar al chestionarului:

http://www.wall-street.ro/chestionare/V-ati-lansa-propria-afacere-cu-cei-10-000-de-euro-promisi-tinerilor-antreprenori_23_rezultat.html

Stau si ma gandesc daca Guvernul o fi facut minim de market research sau va face minim de promovare programului… In egala masura stau si ma gandesc cine va evalua proiectele?! Si nu pun doar problema capacitatii operationale in sine, ci si “putirinta” intelectuala, capabilitatile si cunostintele legitime de a face judecati de industrie, sectoare, etc. Lucruri pe care de obicei le fac oamenii de lending dintr-o banca sau specialisti/ analisti de industrie din fondurile inchise… Stau si ma gandesc deja la cum se vor gestiona contestatiile (caci vor fi!), respectiv cu ce set de argumentatie se va veni pentru a justifica “necalificarea”.

In alta ordine de idei, cu ce soi de garantii vine statul pentru a spijini dosarele in relatia cu banca? Cumva si-a rezolvat problemele de control al deficitului, sau si-a achitat cumva toate datoriile catre sistemul privat?

Sau, cumva, s-a incheiat procesul de absorbtie a fondurilor structurale de la UE? Respectiv, s-au epuizat toate eforturile de imbunatatire a cadrului procedural si al hatisului birocratic in acest proces? Caci, in caz contrar, mie imi suna a “canibalizare”.

Si ca sa inchid subiectul: de ce limita de varsta a eligibilitatii e 35 de ani? Banuiesc ca exista si aici o explicatie la fel de rezonabila/ logica…?!

Da, stiu, sunt carcotas.

Advertisements

One thought on “Intentia e buna…

  1. au facut research si au stabilit ca va fi nevoie de multi oameni bine platiti prin ministere care sa gestioneze programul. Plus ca bifeaza inca o masura anticriza in caz ca vin alegeri aniticipate, nu?

    ar fi bine sa iasa ceva din programul asta, dincolo de dificultatile de implementare. Ziceau ca la criteriile de acordare se va tine cont de zonele economice defavorizate si numarul de locuri de munca create.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s