Home

Ne-am trezit catinel (ma rog, pentru unii ar putea suna a sacrilegiu sa te trezesti duminica la 7:45…). Dupa ce ne-am aranjat copila, Chez Pooja s-a pus pe treaba. Avea de ceva zile in plan sa faca o mancare noua… adica o supa scotiana; de la cevabun.ro!

Dupa ce am facut supa (am participat si eu…), am facut o pauza si am dat o fuga pana la Carturesti sa vedem o expozitie de fotografie:

http://www.orasul.ro/expozitiifoto/view/bucurestiul-in-alb-si-negru.html

Ne-am intors cu foame mare… inainte de supa am facut niste tartine din scandurici de taratze, cu unt si icre de manciuria, pe care le-am stins cu vreo doua gaturi de palinca de la Tzaranoaia.

Pe “romaneste”, supa scotiana e o supa de morcovi, portocale si ghimbir (de acord, nu are nici o treaba cu Scotia!), in care teoretic, in afara de cele mentionate, se pune si ceapa si, conform retetei, putina faina si smantana. De ultimele doua am facut abstractie. Se pune si nucsoara pentru aroma. Si cu niste crutoane calde si crocante marca Pooja (cubuletele de paine sunt stropite cu ulei de masline cu aroma de rozmarin, presarate cu sare si, cateodata, insotite de doi-trei catzei de ustoroi – azi nu a fost loc de usturoi; pacat!)… Belea!

La felul doi tot Pooja a avut o idee creatza: salata de andive cu pere! La care a mai adaugat niste rosii, niste branza moale de capra si, inovatia mea: mix de alunish! Adica: alune, migdale, caju, fistic, stafide. Mhhh…

Dupa masa a iesit si soarele. Cine a zis ca toamna in Bucuresti e anosta?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s