Home

Din fericire am asistat la ea in direct si, mai mult decat atat, mi-a fost servita de omul care imi este sef. Puteti spune orice, de la faptul ca sunt subiectiv, pana la faptul ca vreau sa il “perii”… Insa au fost si altii acolo si au trait pe pielea lor surplusul de energie pozitiva si puterea vocatiei unui om cu o meserie cel putin hulita in aceste zile, dar care a reusit sa schimbe brusc si in mod total natural prejudacatile celor care cred ca bancherii sunt niste scortosi cu inimi de piatra si suflete vandute.

Imi spunea un fost coleg dupa prelegere (a fost un fellowship la MBA, cu tema “cariera de succes”): “Ovidiu, nu l-am stiut pe omul asta… degaja atata forta. Nu ai idee cat de mult m-a inspirat“. Colegul fiind specialist in HR si coach… Alt coleg chiar mi-a scris, in miezul noptii: “Cred ca am sa privesc lumea banking cu ochi diferiti. Cred ca dupa seara asta mi-am descoperit niste prejudecati pe care le voi rezolva incet si sigur“.

Pe mine reactiile astea m-au ajutat, ca incredere, enorm. Pentru ca am realizat impactul pozitiv pe care il poate avea omul in vecinatatea caruia imi petrec timpul profesional. Si, in consecinta, cat de norocos sunt ca pot invata cum sa fiu… ati ghicit… mai bun 🙂 .

Ceea ce am retinut eu este o confirmare a ceea ce mai scriam in pagina de “Vocatie”: fa ceea ca iti place si daca nu ai chimie, nu o fa, pentru ca mai devreme sau mai tarziu efectul va fi invers si, posibil, devastator. Si am mai retinut nevoia de a avea rabdare, logica muncii sustinute, disponibilitatea de a lua-o de la zero, intr-un domeniu cu totul nou.

Si am mai retinut (tot ca si confirmare): un om cu adevarat liber, este omul care nu are nimic de ascuns; nici ganduri, nici emotii. Cei care au fost prezenti inteleg ce vreau sa spun.

Advertisements

One thought on “O lectie de leadership

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s