Home

Vineri noapte a fost petrecere. Bal mascat…pentru cine a vrut. A fost foarte fain. Dincolo de petrecere in sine si toate ale ei, e uimitor cat de mult de poate schimba o masca.

Aparent mie mi-a dat mai multa indrazneala in a aborda oameni, cunoscuti sau nu, de a interactiona cu ei, de a fi aparent diferit de firescul meu, stiut de mine sau perceput de altii. Si asta in pofida faptului ca indrazneala si dezinvoltura nu au fost acompaniate de nici un strop de alcool… Deci masca ne transforma. Asa, empiric.

In egala masura am stat si m-am gandit, pornind atat de la alegerea mea, cat si de la costumele altor colegi: cum ajungem sa alegem ceea ce vrem sa “intepretam”? In afara de cazurile in care luam ce avem la indemana; ma refer la cazurile in care chibzuim si alegem din mai multe optiuni. E ceva ce vrem sa aratam din launtrul nostru? Sau e doar o identificare trecatoare cu o imagine care are semnificatie pentru cei din jur? Sunt lucruri pe care vrem sa le aratam si nu putem sa o facem in viata de zi cu zi?! Hm?

A doua zi am plecat spre Tzaranoaia. Tatal meu a avut o idee foarte buna: sa pregatim anul asta un porc. Cred ca sunt ani buni de cand nu am mai facut asta. De sacrificat, l-a sacrificat in alta parte… de pregatit, l-am pregatit acasa. Asadar, de la bal am sarit direct la gratar… Am facut jumari. Le-am indoit cu o tzuica fiarta si cu sorici proaspat. D’astea…Urmeaza ca parintii sa se apuce si de alte porcarii de sezon: toba, carnati, slaninutza. Gretzos… da’ bun! 🙂

In rest, ce v-as mai povesti e natura iarna. Un mod paradoxal nu mi s-a parut dezolant. Trandafirii au inceput sa urce pe pergole. Mestecenii si-au dat drumul, sunt vigurosi de-acuma. Rozmarinul inca rezista; la fel si salvia. Glicina are deja doua pastai… incet-incet se aseaza toate 😉 .

A fost un weekend bun!

Advertisements

One thought on “De la bal, la gratar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s