Home

Faptul ca suntem expusi la mult informatie irelevanta nu mai e o noutate. Cum probabil nu ar mai trebui sa fie o surpriza faptul ca lasam urme via Internet. Ce ar trebui sa constientizam este insa faptul ca dam dovada de multa disponibilitate in a ne expune preferintele si identitatea in Internet.

Nu vreau sa sune a ceva grav… Pe de alta parte am sentimentul ca undeva trebuie trasa o linie si inteles faptul ca dincolo de distractie, amprenta pe care deliberat, voluntar o lasam in virtual, ne poate determina fundamental viata reala. Riscul este cu atat mai mare cu cat epoca in care traim e mult influentata de perceptie si adesea subiect de scenariu. Luati spre exemplu povestea cu Bin Laden…

Am scris post-ul asta dupa ce am ascultat aceasta prezentare marca TED. Teoria vorbitorului este ca actualii algoritmi din spatele google, facebook nu ne apropie de societate, ci ne izoleaza; si asta nu pentru ca stam in fata calculatorului/ tabletei, ci pentru ca ne proiectam in virtual o retea de surse si fluxuri de informatii care ne limiteaza posibilitatea de a vedea lucrurile si altfel. Interpretarea mea, suplimentara, este ca in virtual este proiectat mult din ego; ne permitem mai multe acolo, ne e mai usor sa ne exprimam acolo, mizand pe faptul ca fie suntem protejati de anonimat, fie nu ne ia lumea in serios… In virtual testam, experimentam, fortam nota. Si cream astfel un decalaj intre ce se suntem sau putem face in virtual si ceea ce reprezentam noi ca indivizi, respectiv ce putem realiza ca indivizi.

http://www.ted.com/talks/eli_pariser_beware_online_filter_bubbles.html 

One thought on “Bule 2.0.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s