Home

… și cât de complicat gândim noi. Mica povestire imi aduce aminte de o secvență din Războiul Stelelor în care Yoda, pentru a rezolova un mister și pentru a-și valida intuiția cere opinia unui padawan. Pentru început: câți știți cum arată/ funcționează ”batista bebelușului”?

Pentru cei care nu sunteți părinți, ea arată așa:

Partea din stânga pozei se introduce în tubul aspiratorului (acea parte rigidă). Acel ștuț (din mijlocul pozei) se introduce în capătul celălalt al tubului și cu partea conică în nasul copilului. Aspitatorul trage astfel toată… materia. Da, pare puțin barbar procedeul (mai ales că pentru copil poate fi traumatizant), dar e foarte eficace; cel puțin pentru copii de vârste mici, invenția e mai tare ca becul 🙂 .

De ce vă povestesc asta?

În seara asta am fost în vizită la A&A. Am folosit aspiratorul lor, Sokxy fiind mucioasă… Mergem cu batista după noi, bineînțeles; că așa e frumos! După ce am ”operat” extracția, am spalat ”batista” și i-am dat Sokkăi ștuțul cu capăt conic. Am pierdut-o din vedere preț de 30 de secunde?! …După care am început să caut ștuțul… Pe sub canapele, pe sub perdele, pe sub pantofi, în bibliotecă, în poșeta Poojei… Peste tot!

Mă rog, am plecat, puțin descumpăniți. Am cumpărat o batistă nouă. Ajungem acasă. Mă sună A.: ”Am găsit șmecherezul!”. Unde credeți că îl pusese copila mea?!

Deci?

Nu v-ați prins?

Hai că e simplu…

Chiar nu vă pică fisa?

Nici mie nu mi-a picat.

Vă mai dau o șansă!

Două…

Ok, hai că vă spun!

Bineînțeles acolo unde avea el sens: în tubul de la aspirator! Pe cât de practică și logică a fost opțiunea ei, pe atât de ”inovativă” și lipsită de sens a fost a noastră. Pentru mine a fost o lecție foarte bună. Bună atât pentru propria-mi conduită; bună și pentru a trata lucruri critice într-o modalitate mai ”la îndemână”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s