Home

Tocmai am terminat de citit un articol-recenzie recomandat de Bro’ explorish care face referire la o carte ce vorbeste despre cat ne trebuie sa fim buni la ceva: 10.000 de ore. Calculand in minte asta inseamna undeva intre doi si trei ani; depinde cate ore aloci pe zi… Si cred ca asa este. Analizand etapa profesionala in care sunt si ceea ce fac – pentru cine nu stie, sunt mijlocas la o multinationala: particip la constructia jocului; fac atat faza defensiva cat si faza ofensiva; rolul meu este nu sa marchez, ci contribui la crearea fazelor pentru ca altii sa marcheze. Ok? 🙂  – realizez ca mai am vreo jumatate de an pentru a desavarsi starea de “a fi mai bun” pentru aceasta campanie.

Mai era o idee interesanta in respectivul articol: succesul este o combinata de oportunitate (cred ca putem citi si “proximitate”) si merit individual. Personal as adauga si alte doua ingrediente care sunt definitorii atunci cand oportunitatea nu e un “dat”. Ma gandesc ca ai nevoie de motivatie pentru a depasi handicapul “oportunitate”. Sigur, daca nu asumam in “merit individual partea motivationala…In egala masura cred ca e nevoie de inspiratie. Poti sa ai merite, proximitate, chiar si motivatie… daca nu vine picatura aia care face diferenta, poti sa ai in mana toate cartile castigatoare; dar vei ramane un “ceva” de succes si atat.

Aici ma departez putin de miza articolului cu pricina. Miza exercitiului de a fi mai bun, cum am mai scris aici de cate ori am avut ocazia, nu este, dupa mine, succesul, ci desavarsirea. Vechea discutie: realizare, nu recunoastere… Sigur, e o optiune individuala, nu tre’ sa va luati dupa mine 🙂 . Am purtat mereu discutia pe tema “putem fi mai buni” prin prisma relevantei individuale intr-un context (familie, slujba, comunitate) si a capacitatii de a servi inconjurarii imediate. Si mai putin in a fi de referinta pentru un domeniu sau pentru un grup. Realizez ca este destul de dificil sa asumam un astfel de scenariu. Dar este o varianta.

By the way, demersul meu inceput cu acest acest blog – “putem fi mai buni” – capata relevanta. Pentru mine ce-i drept. Sper ca si pentru cei din jur.

Aici gasiti tot articolul la care am facut referire: http://www.dilemaveche.ro/sectiune/editoriale-opinii/articol/ce-sa-practici-sa-fii-bun

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s