Home

Nu e o metafora, este o noua ramura stiintifica. Mi s-a parut relevant sa “o dau mai departe” pentru ca se leaga de mai multe lucruri dragi mie: putem fi mai buni; leadership; si nu un ultima instanta, customer experience.

Ce vrea sa zica aceasta teorie? O sa citez direct din articol: “reprezintă aplicarea metodei ştiinţifice asupra sinelui prin evaluarea propriei persoane cu ajutorul unui set de indicatori.” Sic!

Mai spun cei implicati in acest program: “Schimbarea reală a indivizilor vine prin autocunoaştere – cunoaşterea corpului, a minţii şi a spiritului. Mulţi caută această autocunoaştere şi aleg diverse căi pentru a o obţine. Totuşi, există o cale prea puţin urmată: cea raţională. Noi credem că, dacă un lucru nu este măsurat, nu poate fi îmbunătăţit. Astfel, ţelul nostru este să obţinem cât mai multe instrumente ce ne permit o evaluare obiectivă a propriilor persoane. Susţinem orice instrument ce ne ajută să ne înţelegem corpul şi mintea mai bine, permiţându-ne astfel să înţelegem rolul oamenilor pe Pământ.

Sigur, ideea merge mai mult inspre domeniul medical. Dar mintea lu’ Takeda nascoceste… 🙂

Dintr-o perspectiva de leadership, chiar discutam chiar luna trecuta pe la birou despre revenirea (in forta, as zice) a cunoasterii de sine (self-awareness) ca focar in desavarsirea unui lider. De acolo pornesc toate: ambitii, limitari, emotie, empatie, capacitatea de a motiva.

Ideea mi s-a parut faina si din perspectiva “putem fi mai buni“. Tot in articol citeam ca Benjamin Franklin a elaborat la vârsta de 20 de ani o listă de 13 virtuţi pe care o purta mereu cu el, notând atunci când încălca una dintre ele. Datele pe care le strângea îl motivau să fie un om mai bun, conştientizarea greşelilor fiind primul pas. A propos de cunoasterea de sine si nevoia (superioara)  de actualizare.

Si vorbind despre auto-actualizare, teoria sinelui cuantificat mi s-a parut un argument bun si pentru viitorul worshop pe care mi-am propus sa il sustin pe tema customer experience (http://www.bsm-mba.ro/blog/?p=226). Companiile trebuie sa inteleaga ca oamenii (consumatorii, adica 🙂 ) se indreapta tot mai mult spre acest sine masurat si controlat (cu aparate sau fara) si ca mai devreme sau mai tarziu, dincolo de manifestarea inconstienta in decizia de a achizitiona lucruri sau servicii, se va regasi, probabil, tot mai des, judecata rationala si constienta.

(click pentru imagine marita)

Daca vreti sa cititi mai multe despre teoria sinelui cuantificat, gasiti articolul din care m-am inspirat aici:

http://www.descopera.ro/lumea-digitala/9419126-sinele-cuantificat-ideea-care-va-revolutiona-medicina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s