Home

Am zis ca scriu despre asta pentru ca, recunosc, am fost putin derutat de reactia juriului de la Arena Leilor. Ieri seara in timp ce ma jucam cu Sokka am nimerit pe TVR2 unde se difuzeaza aceasta emisiune. Si am ramas cu o dilema…

Era un tanar care propunea o afacere cu ciuperci. Parea avizat in domeniu si, dincolo de asta, parea si foarte preocupat de construirea unei reputatii pe masura in relatia cu clientii lui potentiali. Miza pe o productie mai mare (de aia venise sa solicite sprijin) tocmai pentru a se asigura de onorarea comenzilor acelor potentiali clienti, cu obiectivul declarat de a crea prin asta un puseu de diferentiere. In esenta asta era argumentul prin care ar fi vrut sa isi dezvolte afacerea si s-o duca la nivelul urmator: reputatia de furnizor predictibil si consistent. Adica… o experienta pozitiva.

Surpriza a venit cand trei dintre cei cinci “lei” au reactionat destul de vocal in sensul: “Dar de ce iti bati capul cata vreme ai clienti suficienti pentru o productie mai mica?!” Si chiar am o dilema. Sunt in eroare considerand ca atitudinea lor nu este tocmai rezonabila dintr-o perspectiva customer experience? Adica o solicitare neonorata poate sa fie prilej de satisfactie cata vreme epuizezi stocul corespunzator unui ciclu de productie? Nu suna putin a “short-term“-ism, adica unul dintre dusmanii unei experiente durabile?

Well… ?

Advertisements

One thought on ““Cine nu isi doreste clienti?”

  1. Pai explicatia cea mai pertinenta este ca aia nu sunt lei. Arena este , dar leii sunt niste catelusi care se multumesc cu un oscior.
    Ceva similar este in Canada si se cheama Dragons’ Den: http://www.cbc.ca/dragonsden/ , numai ca e pe bune si oamenii care vin la emisiune fie se aleg cu un finantator fie isi vand afacerea sau patentul.
    Dar in arena sunt “dragoni” care scuipa flacari de miliarde …in mod curent… si care si-au facut banii pe bune …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s