Home

UPDATE (21.05.12): M-am inselat…

http://www.businessinsider.com/spotted-mark-zuckerberg-shows-up-for-his-big-ipo-roadshow-in-his-hoodie-2012-5

Ma uitam azi prin presa online si ochii mi-au ramas pe o poza de-a dreptul stridenta (via zf.ro), care sfideaza spiritul antreprenorului de garaj si “evoca” grimasa scortoasa de Wall Street.

Azi e ziua adevarului pentru facebook, afacerea deceniului, daca pot sa ii spun asa. M-am angajat eu in afirmatii “conspirative” legate de inceputul sfarsitului, de alura pregnanta de hype a celebrei retele sociale si de riscul de a deveni in scurta vreme un episod frumos, necesar al epocii web 2.0.

Cred in continuare in aceasta “blasfemie”; pentru ca – empiric si atat! – am sentimentul ca Mark & Co. prinde ultimul tren al IPO-urilor sclipitoare. Deunazi vorbeam cu un amic despre pierderea rolului de sprijin intru finantare a unei afaceri sanatoase prin bursa si transformarea ei (a bursei) intr-un ring de pariuri fundamantate matematic si avand un scop social autentic: maximizarea valorii actionarilor.

Cred ca astazi facebook renunta la statutul de “loc de joaca” (retea sociala cu rol de antreprenoriat social) si devine un business in sine, cu tot dichisu’. Probabil numai prin listare se mai poate sustine si justifica economic infrastructura pe care azi noi ne jucam, punem poze si dam like… Probabil numai asa investitorii strategici de pana azi realizeaza ca isi pot recupera investitiile in viziunea tanarului roscovan si introvertit.

Este momentul buyout-ului.  Este momentul “botezului” corporatist, cand hanoracul cade si locul ii e luat de cravata.

Nu critic, remarc. Mult succes, Mark! Sper ca toti utilizatorii ferventi de azi ai facebook-ului sa inteleaga ca pentru a-si continua viata la tine pe “perete”, tre’ sa-ti cumpere actiunile.

Si totusi… ce bine iti statea in hanorac! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s