Home

Cu ceva vreme in urma va spuneam ca m-a lovit revelatia si ca, printre altele, miros un curent al lucrurilor facute acasa, de mana, din pasiune pentru frumos, cu dichis… pe sufletul omului.

Azi revelatia a primit si o confirmare; ii zice Etsy si isi propune sa transforme pasiunea “ascunsa” a oamenilor in creatie cu destinatie lucrativa: e-commerce de artizanat. 

Nu e surprinzator (probabil ca reiau niste idei mai vechi, sper sa nu sune plictisitor) faptul ca oamenii isi doresc sa creeze si sa isi scoata la iveala convingerile. Pentru ca, pana la urma, putini sunt probabil cei care mizeaza pe “a face avere” din asta. E mai mult un imbold pentru egoul suprimat al vremurilor de criza in care, vrand-nevrand, oamenii isi amintesc de lucrurile pe care le faceau cu drag cand erau mai tineri (sau copii) si de care nu se plictiseau cat era ziua de lunga. Am mai spus-o, e o revenire la “matca”, o regasire cu toate ale ei; in principal respectul de sine. 

Fiecare vrea sa fie creatorul propriului destin… fiecare vrea sa fie vedeta propriei vieti… exista identitate si dincolo de brand-uri… exista semnificatie si dincolo de cubicule sau open space… exista ambitii si dincolo de KPIs… exista pasiune si dincolo de valorile companiei.

Asa citesc eu aceasta samanta de transformare.

Advertisement

One thought on “Facut-de-mana 2.0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s