Home

Într-un post din februarie, când Sokka a făcut 2 ani, îi promiteam că până când va face trei ani voi scrie o carte. Promisiunea este pe cale să se producă. Cartea la care mă gândeam atunci trebuie să mai aştepte. M-am concentrat pe alt subiect, poate la fel de fantastic şi atrăgător pentru minţile curioase şi îndrăzneţe. O carte despre nevoia de a ne descoperi vocaţia şi de a ne concentra pe lucrurile care merită în viaţă. E un subiect, teoretic, la ordinea zilei. Pe care nu cred că l-aş fi abordat în lipsa crizei. Dar cum spunea şi elevul Einstein: nu înseamnă că dacă e întuneric, acesta chiar există… de fapt lipseşte lumina.

Este pe scurt o carte despre nevoia de a ne descoperi; e o invitaţie la trezirea unui sine obsedat de realităţi false şi percepţii minuţios croşetate. S-ar putea spune că nu e nimic nou.

Cartea e aproape gata. În curând va intra pe mâna unor critici apropiaţi şi sinceri. Care îi vor da sens şi măsură, dincolo de puseul de imaginaţie. Care e din plin. Iar dacă “picaţi” pe subiect, sunt convins că o veţi putea citi într-o zi. E posibil să fie necesar şi google, poate un pic wikipedia… Dar în final îi veţi da de cap; sunt convins.

Cu puţin noroc – pentru că nimic nu merge fără aşa ceva – anul care vine va vedea tiparul. Dacă nu mă hotărăsc să fie exclusiv electronică. Mai vedem…

Şi a propos de “iluminare”, am redescoperit o piesă faină. Care ar putea însoţi ca “soundtrack” această carte, dacă mă gândesc bine…

Advertisements

4 thoughts on “Trezire şi iluminare

 1. “Toate diamanturile lumii sunt gunoi, fata de o clipa petrecuta in lumina lui Dumnezeu” – parintele Arsenie Boca.
  Cand ajungi sa te impatimesti atat de adanc de studiul acestei lumi, cand cauti in ea sensurile care sa adape fiinta ta, cand cautarea creste in tine intelegerea lucrurilor vazute… si cand lumina la care ajungi tot cautand – intelegerea alcatuirii lumii – iti pare intuneric adanc…Atunci e timpul! E sansa trezirii. E sansa ca lumina fiintei om-om sa treaca inspre lumina fiintei om-divin. De acolo incepe iluminarea.
  Acest capat – moartea omului-om – este un nou inceput – nasterea omului indumnezeit. Caci nimeni nu se poate naste fara ca ceva sa moara. O planta este frumoasa daca la radacina-i sta balegar! Moare vechiul, moare orgoliul, moare marginirea – se naste constientizarea, nemarginirea, eternitatea. Eliberare. Toate capata inteles; nu un alt inteles, ci inteles. Deplin, adanc, linistit dar ferm.
  De ce nu ne trezim? Oare cat am studiat trecerea omizii taratoare catre fluture? Aici este pilda vie!
  Fiecare are drumul lui – experimenteaza, studiaza, intelege – cand reuseste sa se dedice total, sa se descopere ca intreg, este capabil de sacrificiul suprem, “moartea” omizii si nasterea fluturelui – eliberarea, iluminarea. Cine este frant, cine este in contrarii, cine nu este total dedicat unei cauze – ca Saul – nu este capabil de sacrificiul acela, nu poate deveni Pavel. Mai intai trebuie sa ne cucerim pe noi, fiecare impuls – ganduri unitare, focalizate. trairi intense, mobilizarea trupului; sa devenim comandantul necontestat a tot ceea ce se percepe ca activ din exterior. Atunci putem pregati cu tarie transformarea. Una este sa visam la snoave si alta sa ingrasam omida, sa tesem coconul
  Si fiecare este undeva pe acest drum – unii orbecaie, unii cauta ceva, unii cauta eliberarea, iluminarea!
  Cauta si vei gasi!

  Tu pe cine cauti?

 2. Nu intamplator: Tu pe cine cauti? si nu Tu ce cauti?

  “If you know, you need only to ask.” Ca si cum ai spune: “Aaaa, Takeda? Il cunosc!”.. si chiar ai stii. Dar nu il stii. Poate… you know about him.

  Spre exterior, mai cunoscut. Cu cat mai adanc, spre interior, mai misterios.

  Sunt un tu; esti un eu. Alte ipostaze.
  Tu si eu, eu si tu – particulari spre exterior, in adanc tot mai asemanatori; apoi identic. Sursa.

  Follow your way, Takeda!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s