Home

Vă spuneam data trecută că am testat prin această carte conceptul de SF spiritual. Adică, pe scurt: de la Spinoza la Dalai Lama, via Einstein şi Deepak Chopra.

Singurul pe care l-am aprofundat înainte de a scrie cartea a fost Einstein. Pe ceilalţi i-am descoperit pe drum. Sunt într-un fel cei care mi-au confirmat că nu sunt “dus cu pluta”.

În ceva mai multe vorbe: am pornit de la nevoia de auto-iluminare (auto-educare, dacă vă simţiţi mai confortabili) şi trezirea la o realitate concentrată pe un sine autentic. O regăsire aici, pe pământ, în prezent; şi nu după o pilulă roşie (sau era albastră?). Preocuparea mea este că societatea în genere ne-a adus de multe ori pe scene pe care nu ne simţim noi înşine, dar jucăm rolul pentru că… dă bine; ies bani; “n-am de ales”; sau alte motive auto-suficiente şi nelegate de ceea ce simţim că trebuie să facem.

Dar dacă am trăi revelaţia că, deşi suntem parte a unui întreg superior, avem şansa să valorificăm existenţa de-a lungul vieţii fiind noi înşine cât mai… “pe bune”? Ar fi posibil? Cred că da! Ar fi de dorit? Din nou, da! Am îmbrăţişa cât mai mulţi o astfel de viaţă? De ce nu?

De la bun început: nu “vând” o reţetă religioasă sau mistică alternativă. E doar convingerea unei persoane normale (zic eu… 🙂 ), lucrător într-o bancă (momentan…), care negăsind răspunsuri la toate întrebările care i s-au arătat la un moment dat în viaţă, şi le-a dat singur, scriind o carte. Această carte.  

Nu sunt fizician, matematician, sau psiholog. Nu am studiat genetica. Nu am o specializare în teologie. Nu am pregătire în cibernetică sau în neurologie. Dar toate aceste ştiinţe se regăsesc în “S”-ul cărţii. Asta a propos şi de numele celebre de mai sus.

“F”-ul este reprezentat de patru “căutări” a patru personaje care se intersectează (pentru că aşa am vrut eu…), dar care ar putea foarte bine să se deruleze şi în paralel (dacă asta veţi decide voi citind cartea…). Sunt patru destine ale unor oameni de ştiinţă mişcaţi de pasiune, actul creaţiei, ambiţii, dragoste; dar şi măcinate de obsesii, slăbiciuni, îndoieli, frustrări, temeri. Toate acele sentimente care ne urmăresc în viaţă; inclusiv teama de moarte. 

Am unit “S”-ul cu “F”-ul în jurul ideii de “spirit cuantic” (care vă spuneam e posibil să nu fie chiar ficţiune…); acel “ceva” care ne poate cataliza sau anihila dezvoltarea ca oameni, în funcţie de vibraţiile gândurilor, emoţiilor şi voinţei noastre.

Ce explicaţie am găsit pentru această ipoteză? Asta nu vă pot spune… 🙂 .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s