Home

Probabil v-ati dat deja seama ca viata are urcusuri si coborasuri si ca ne ofera momente memorabile si socuri de abia le putem duce… Nu?

Ne bucuram de momentele memorabile si de urcusuri, pe care le consideram legitime. De socuri, necazuri si coborasuri stam deoparte; cand vin, ne incearca sentimente pe care ne-am dori sa nu le mai traim. Si le consideram incorecte, nepotrivite, nemeritate. Si ne dorim sa nu se mai repete.

Sunt testele vietii pe care le traim fiecare in felul sau, propriu. Sunt in egala masura – parerea mea – momentele adevarului din care invatam; sau ar trebui sa o facem.

Prin ele aflam cat de repede ne mobilizam. Aflam ce conteaza cu adevarat in viata. Vedem cat de multa energie sau putere interioara avem. Cat de bine rezistam in prezenta socurilor. Aflam mai multe despre ce inseamna afectiunea; ca avem dorinta sau chiar nevoia de sacrificiu personal. Sunt atatea lucruri pe care le-am putea invata… si care, deloc paradoxal, ne pot schimba viata; zic eu, in bine.

Socurile si necazurile ne pot dobora. Sunt atat de apasatoare uneori, atat de intense. Suferinta psihica asociata te marunteste; celula cu celula. Pana cand realizezi ca putea fi mai rau; sau ca durerea altora este de departe mai mare sau socurile lor mai puternice.

Si atunci zambesti. Oftezi adanc, te scuturi de ganduri negre si savurezi momentul.

Esti recunoscator fata de Dumnezeu; sau fata de altceva. Acel ceva.

Ajungi sa apreciezi fiecare respiratie. Fiecare atingere.

Devii mai intelegator. Mai atent. Mai rabdator.

Iubesti mai mult ce-ti este drag.

Esti mai viu. Mai constient.

De ce e in jurul tau.

Si de tine.

yoda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s