Home

Inaugurez azi o noua categorie despre mancare. Va mai spuneam ca in ultima vreme am descoperit placerea gatitului ocazional si mai special. In linie cu obiectivul meu de ameliorare a calitatii vietii…

Asadar, azi va propun o salata, pe care am vazut-o aseara la emisiunea lui Jamie Oliver. Va spun de pe acum ca e buna in draci, asta ca sa incepeti sa baliti! 🙂 Dulce-acrisoara, consistenta, aromata… are de toate. E usor de facut… Ingredientele se gasesc…

Se ia o mana generoasa de rucola (jumatate de caserola standard, mare) si o mana de menta. Preferabil spalate. Se adauga un pic de ulei (preferabil de masline), sare si cubulete de portocala; in reteta originala, Jamie coace putin doua piersici, cat sa se caramelizeze zaharul din ele, dupa care le taie felii si le adauga. Eu am folosit portocala… din comoditate: nu aveau la supermarket-ul de unde ne aprovizionam. Se amesteca/ omogenizeaza. Mai departe…

Peste astea se adauga bacon (5-6 felii de dimensiuni mari), putin tras la tigaie si uscat de propria-i grasimuca (pe o farfurie cu un servet de hartie deasupra) si se rade parmezan sau, ma rog, branza fermentata uscata (noi folosim cu maxima placere versiunea de la Horezu… foarte buna!).

La final se adauga inca putin de ulei de masline si se stropeste cu otet balsamic.

Asta e tot!

Cred ca in loc de piersici si portocale merge si ananas, sau pepene galben; sau chiar mandarine. Ideea e sa folosesti un fruct dulce-acrisor. De asemenea, in loc de bacon merge si prosciutto crudo sau pancetta (in reteta originala); deci o carne semi-cruda, uscata.

“Lovely” 😉 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s